maanantai 1. syyskuuta 2014

Suomen luonnon päivä Vaskijärven luonnonpuistossa

Perjantaina pakkasin rinkkaa metsäretkeä varten. Tällä kertaa pakkasin ihan ilman listaa, mutta illan aikaan ramppasin kurkkaamassa fb-keskusteluista, mitä kaverit ovat ottamassa mukaan ja etsin tietokoneelta edellisreissujen pakkauslistoja. Mieleen tuli, että ehkä nämä kaikki vanhat listat ja suunnitelmat voisi koota yhteen paikkaan. Päätin ottaa selvää, miten tehdään blogi, ja tässä tämä nyt olisi. Mun oma retkisuunnitelmablogi.

Viikonloppuna oltiin neljän naisen ja yhden koiran porukalla kiertämässä Vaskijärven luonnonpuiston reitti. Kesän viimeinen viikonloppu, hieno sää, upea luonnonpuisto ja bonuksena vielä tosi huolellisesti tehty geokätkösarja, joka kattoi koko 20km reitin. Viikonloppu oli leppoisa ja mukava. Kiitokset retkiseuralle!








Vaskijärven kierros on n. 19-20 km pitkä lenkki. Taukopaikkoja on vain kaksi, joten kiersimme lenkin samoin päin vastapäivään kuin maaliskuussa, jolloin olimme täällä päiväretkellä osittain samalla porukalla. Maaliskuussa maassa oli tuoretta märkää lunta lähes 10cm (talven melkeinpä ainoat lumet tuli juuri retkeämme edeltävänä yönä!), ja reitillä oli runsaasti myrskyssä kaatuneita puita, joita ei oltu vielä raivattu pois poluilta. Nyt matkan teko oli todella kevyttä verrattuna maaliskuiseen, ja silloin vielä vedimme koko lenkin yhdessä päivässä. Nyt siis suorastaan hissuteltiin ja nautiskeltiin vain kauniista säästä ja maisemista.

Lounasta nautittiin Valastenmaalla, luonnonpuiston pohjoispuolella, ja yö vietettiin Vesiraumanmäen laavulla, luonnonpuistosta etelään. Lauantaina oli jonkin verran ihmisiä liikkeellä, mutta yöpymään ei tainut kukaan muu jäädä. Laavu on aika tasan kierroksen puolivälissä, eli juuri sopiva kohta yöpymiseen, mutta reitin eteläinen osuus on käytännössä kokonaan luonnonpuiston ulkopuolella, sorapohjaisia mökkiteitä pääasiassa. Tylsä osuus siis, mutta onneksi tuolla osuudella oli nyt niitä geokätköjä aika tiuhassa matkaa piristyttämässä. Jos ei olisi ollut kiinnostusta geokätköihin, niin melkeinpä olisi mielekkäämpää kävellä molempina päivinä tuo pohjoinen reitti.

Yö oli tyyni ja suhteellisen lämmin, mikäs siellä laavussa oli pötkötellessä, kun hyttysiäkään ei ollut enää lainkaan. Laavun ympärillä on tehty harvennushakkuita ja risukko on jätetty maahan. Ei mitenkään erityisen kauniit maisemat siinä laavulla siis. Vieraskirjaan joku kulkija olikin kommentoinut, että seuraavat hakkuut taitaa ulottua jo luonnonpuistoon asti...

la 30.8. puotaista, puolipilvistä, +15°c
yöllä klo 03 (huussissa käydessä) +9°c
su 31.8. poutaista, aurinkoista, +18°c

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti