maanantai 6. heinäkuuta 2015

Courmetretkeilyn alkeet

Kova hinku oli taas metsäretkelle, mutta kovin on nää perheellisten ihmisten kesäpäivät täyteen bookattuja. Kun ei löydetty retkikavereiden kanssa yhteistä ajankohtaa vaellukselle, lähdettiin sitten vaan pikaiselle päiväretkelle. Pori-Tampere-Turku - jotain siitä väliltä. No, Torronsuolla ei olla käyty ainakaan yhdessä, sinne siis.




Ruuaksi arvottiin Tunturikeittön blogista jotain mitä ei ole ennen kokeiltu, eli Lämmin munakoisofetasalaatti. Hah, meidän versiossa ei vaan ollut munakoisoa, fetaa eikä tuo ole erityisen salaattimaista. Tälle ruualle tarttis kyllä keksiä uusi nimi! Teimme tuoreista aineksista, kun ei tällaisella retkellä ole huolta ainesten painosta tai säilyvyydestä, ja kokkasimme version, jossa munakoiso korvattiin kesäkurpitsalla ja fetan sijaan oli tomaattimarinoitua tofua. Tulipa hyvää! Tämäkin pääsee mun retkiruokalistalle, kuten tähän mennessä kaikki muutkin Tunturikeittiön ohjeet joita olen testannut.

Quinoaa, kasviksia ja tofua, päälle kirsikkatomaatteja, paahdettuja pinjansiemeniä sekä persiljaa


Jälkiruuaksi löytyi kaverin repusta kotona valmiiksi valmistetut kikhernemarengit (vegaaninen) sekä mustikka-soijakermaa. Ooh...





Kaunis pikkukukkanen, vaikea kuvata


Tehtiin tuo n. 10km lenkki, ja etsimme matkan varrelta seitsemän tradi-geokätköä. Ihan kiva piristys tähän retkeen. Itse suo oli toki kunnioitettavan kokoinen, mutta täytyy kyllä myöntää, että kun on muutaman etelä-Suomen kansallispuiston suon nähnyt, niin ei suolta enää kovin paljon uutta katseltavaa löydy. Totesinkin, että jos ei löydy aikaa lähteä kauemmas uusiin maisemiin, täytyy ehkä alkaa kertää näitä samoja reittejä kasvion ja ötökkäkirjan kanssa. Ainakaan ylläolevissa kuvissa olevaa pientä vaaleanpunaista kukkaa en tunne.

Retken lopussa kipaisimme vielä luontotornille, tarkoituksena hakea geokätkö sieltäkin, mutta se jäi nyt toiseen kertaan, kun oli niin paljon muitakin ulkoilijoita nollapisteen tuntumassa. Samoin jäi hakematta alueen mysti ja multi, eli jäi vielä syy palata tänne vaikka lastenkin kanssa.

Torronsuon kansallispuisto http://www.luontoon.fi/torronsuo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti