tiistai 14. lokakuuta 2014

Ihan raikasta luomuvettä

Olipa reipas viikonloppu Evolla.
Mukana oli kymmenkunta aikuista ja parikymmentä lasta, ikähaitarilla 1½-11 vuotta. Majoituspaikkana oli Rieskan kämppä, aikaa oli perjantai-illasta sunnuntaihin. Mun makuun viikonloppu meni mukavasti, toivottavasti muidenkin.




Rieskan kämppä

Perjantai-iltana saavuttiin Rieskan kämpälle, tällä kertaa melkein kaikki taisivat ehtiä paikalle valoisan aikaan. Heti paikalle saavuttua todettiin, että ohhoh, tästä tulikin vähän lokoisampi retki kuin vuosi sitten Onnin majalla. Täällä on sähköt, vesivessa, suihkukin, astianpesukone ja posliiniastiat. Mitäs eräretkeilyä tää tämmöinen on? No, toisaalta syyssäällä ja tällaisella kokoonpanolla ihan kiva - kaikki aika ja energia ei mennyt ruoka/vesi/huoltotoimiin, vaan energiaa voitiin keskittää luonnossa liikkumiseen.

Rieskan kämpällä on neljässä huoneessa kerrossänkyjä kahdellekymmenelle. Meitä oli vähän enemmän, kun pienimmät tietysti nukkuivat vanhempiensa kainaloissa, ja muutama lisäpatja levitettiin lattioille. Hyvin mahduttiin, huoneet oli paljon tilavammat kuin etukäteen osasimme kuvitella.

Pisteet kämpälle tiloista, varustuksesta ja saunasta. Miinusta kalseasta loisteputkivalaistuksesta (yksi pieni seinä-/jalkalamppu per huone korjaisi jo paljon, voisi illalla sammuttaa ne loisteputket!) ja huonosta sisäilmasta. Taitaa homeongelmat olla aika yleisiä näissä eräkämpissä.

Lauantain vaellus



Lauantain reissuun lähdimme Rahtikallion parkkikselta. Kuljimme merkattua polkua ensin Ruukin padolle, ja sieltä jatkoimme Savijärven kaakkoispuolta Sorsakolulle. Tämä Savijärven osuus oli yllättävän rankka. Maasto oli todella louhikkoista ja epätasaista. Pienimmille, 4-vuotiaille, kävelijöille aika haastavaa ja raskasta.

Maisemat olivat komeat. Aivan todella upeita puroja ja pieniä koskia. Upeita sammaleisia satumetsiä.






Sorsakolun laavu oli hieno taukopaikka. Aika suosittu, tuossa parin tunnin aikana ehdittiin tavata vaikka kuinka monta retkiseuruetta. Suoraan laavun edessä on iso kivenlohkare, ja laavu tuntui suojaisalta ja tunnelmalliselta - täällä olisi mukava yöpyäkin joskus.

Sorsakolulta palasimme järven pohjoispuolta helppoa ja tasaista polkua Ruukkiin ja sieltä Rahtikalliolle samaa polkua kuin alkumatkasta. Retken pituudeksi tuli noin 8 km, tosi hyvin lapset veti, vaikka aika väsynyttä porukka kyllä oli.

Illalla sitten vähän lettuja ja saunomista, ai kun tykkään.



Harjupolku

Sunnuntaina kämpältä lähdettyä puolet porukasta teki vielä pienen retken Syrjänalusen harjupolulle. Merkitty luontopolku kulkee pitkin todella komeaa harjua, ja polun alku/loppupisteessä on kaksi laavua ja tulipaikkaa Syrjänalusen lammen rannan tuntumassa. Eli hullumpi yöpaikka tääkään olis.

Harjun alla luontopolun loppupäässä (vastapäivään kiertäessä), oli todella kirkasvetinen suolampi, ja syykin selvisi. Harjun juurella oli lähde, jossa pohjavesi pulppuaa suoraan harjun alta. "Ihan raikasta luomuvettä!" hihkaisi lapsi. :-D

(Kuvassa kaverini H., en minä)



Evon reitit
Rieskan kämppä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti